/ 2. Bud
 
 
2. bud
 
”Du må ikke lave dig noget gudebillede i form af noget som helst oppe i himlen eller nede på jorden eller i vandet under jorden. Du må ikke tilbede dem og dyrke dem, for jeg, Herren din Gud, er en lidenskabelig Gud.”
 
 

Når man ikke kender Gud og ikke ved hvad Gud forlanger, så sker det, at mennesker begynder at lave deres egen gud… en gud som elsker det, de elsker og som hader det, de hader. Det kaldes for afgudsdyrkelse, for her skaber man en afgud efter sit eget ønske.

Gud taler først og fremmest om Guder der er lavet af træ eller sten… ja, de er skabt af mennesker, som bagefter tilbeder dem.

Mange religioner dyrker også, solen, månen, og stjernerne – eller også tilbeder de dødelige mennesker eller dyr - alt sammen noget som Gud har skabt. Andre igen tilbeder de døde.

Det må den kristne ALDRIG gøre –  for det gør at vi kommer væk fra Gud og i stedet gør satans vilje og han er Guds fjende. Gud ønsker at beskytte dig imod det onde, og det kan han kun gøre, hvis du tilhører Ham. Den der holder sig til Gud og gør hans vilje, har satan ingen magt over.

Afguder kan også være andet end sten og træ – det kan være alt det, som tager Guds plads og som betyder mere for dig end Gud.

Så hvis du har noget i dit liv, som betyder mere for dig end Gud – måske dine venner eller din PlayStation - ja så har du en afgud.

Uanset hvilken ”gud” du vælger, er du en afgudsdyrker, hvis du nægter at gøre Guds vilje, for her overtræder du både det 1. og 2. bud.

Jesus siger, at enhver som ikke vil kendes ved ham her i dette liv, vil han heller ikke kendes ved over for sin Far, som er i Himmelen – altså, hvis vi i dette liv har haft afguder – noget som vi fandt vigtigere end at kende den eneste sande Gud, vil han heller ikke kendes ved os den dag vi dør… og det må vel være rimeligt nok, eftersom vi har behandlet ham på denne forfærdelige måde!

Men samtidig siger Jesus også, at en kristen heller ikke må skamme sig over ham. Den der ikke siger at han eller hun er kristen, men skammer sig over det, kommer under samme dom. En sådan kristen vil Jesus heller ikke kendes ved overfor sin Fader i Himmelen.

Derfor er det vigtig, at du allerede fra starten af fortæller dem du kender, at du er en kristen for et fortjener Gud